ПОЛИТИКА ЛИЧНИ ДАННИ И БИСКВИТКИ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ (PRIVACY NOTICE)

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО АДМИНИСТРАТОРА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Наименование: “Аутоинс.БГ” ЕООД

ЕИК/БУЛСТАТ: 201352946

Седалище и адрес на управление: гр. София, 1712 , район Младост кв. Младост 3 бл.325А вх.5 ап.15

Адрес за упражняване на дейността: гр. София, 1000 кв. Редута ул. Кобилино бранище 18 Магазин 3

Данни за кореспонденция: гр. София, 1000 кв. Редута ул. Кобилино бранище 18 Магазин 3

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Телефон: 0886 958 111

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО КОМПЕТЕНТНИЯ НАДЗОРЕН ОРГАН

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон: 02 915 3 518

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Аутоинс.бг ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни.

 

ОСНОВАНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ, ОБРАБОТВАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Чл. 1. (1) Аутоинс.бг ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на услуга по доставка на поръчани стоки, и по-конкретно въз основа на следното:

• Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

• Изпълнение на задълженията на Аутоинс.бг ЕООД по договор с Вас;

 

ЦЕЛИ И ПРИНЦИПИ ПРИ СЪБИРАНЕТО, ОБРАБОТВАНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Чл. 2. (1) Аутоинс.бг ЕООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с извършването на организация на доставката на поръчаните стоки.

(2) Аутоинс.бг спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

• ограничение на целите на обработване;

• съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

• точност и актуалност на данните;

• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

• цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Аутоинс.бг може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

• изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

 

КАКВИ ВИДОВЕ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРА, ОБРАБОТВА И СЪХРАНЯВА АУТОИНС.БГ?

Чл. 3.

(1) Е-мейл адрес. На него получавате информация за статуса на всяка отделна поръчка – дали е приета, обработена или вече пътува към вас.

(2) Име и фамилия – за да знаем към кого и да се обърнем.

(3) Телефон за контакт – служи за уточняване и потвърждаване на всяка поръчка. Ползва се също и от куриер за доставката.

(4) Адрес за доставка – нужен за самото физическо изпращане на стоката. Не се изисква този адрес да съвпада с вашия личен. Често доставяме до учреждения или офиси на куриерски фирми.

(5) Данни за фактура – ако клиента иска да oсчетоводи разходите си.

 

СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Чл. 4. (1) Аутоинс.бг съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг един месец. След изтичането на този срок, Аутоинс.бг полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

 

ПРЕДАВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ ЗА ОБРАБОТВАНЕ

Чл. 5. Аутоинс.бг ЕООД предава вашите лични данни единствено на куриерска фирма Еконт с цел извършване на доставка на поръчаните стоки.

 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

 

ОТТЕГЛЯНЕ НА СЪГЛАСИЕТО ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Аутоинс.бг за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст.

 

ПРАВО НА ДОСТЪП

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от Аутоинс.бг потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно.

 

ПРАВО НА КОРИГИРАНЕ ИЛИ ПОПЪЛВАНЕ

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас с отправяне на искане до Аутоинс.бг.

 

ПРАВО НА ИЗТРИВАНЕ („ДА БЪДЕШ ЗАБРАВЕН“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от Аутоинс.бг изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Аутоинс.бг има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне.

За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до Аутоинс.БГ, както и да удостоверите своята.

 

ПРАВО НА ОГРАНИЧАВАНЕ

Чл. 10. Вие имате право да изискате от Аутоинс.бг да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

• оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Аутоинс.бг да провери точността на личните данни;

• обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;

• Аутоинс.бг не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;

• Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Аутоинс.бг имат преимущество пред Вашите интереси.

 

ПРАВО НА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Чл. 12. Вие можете да поискате от Аутоинс.бгда Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити.

 

ПРАВО НА ВЪЗРАЖЕНИЕ

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Аутоинс.БГ.

 

ВАШИТЕ ПРАВА ПРИ НАРУШЕНИЕ НА СИГУРНОСТТА НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Чл. 14. (1) Ако Аутоинс.бг установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Аутоинс.бг не е длъжен да Ви уведомява, ако:

• е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;

• е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;

• уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

 

ЛИЦА, НА КОИТО СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Чл. 15. За извършване на доставка на стоките след подадена заявка от Ваша страна, Аутоинс.бг предава необходимата информация към куриерска фирма ЕКОНТ, който обработва Вашите данни като администратор за целите на доставката.

Чл. 16. Администраторът не предоставя вашите данни на трети лица

 

ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 17. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

1. Наименование: Комисия за защита на личните данни

2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4. Телефон:02 915 3 518

5. Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Чл. 18. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез искания във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

 

ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ (COOKIE POLICY)

Сайтът на Аутоинс.бг използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

ОСНОВАНИЕ ЗА СЪБИРАНЕ, ОБРАБОТВАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Видове бисквитки, които използваме:

 

* Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валута и ДДС за съответна държава. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане, за активация на тестов магазин при услугата Shopiko и др.

 

* Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни.

 

* Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

 

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

 
МОТОРНИ МАСЛА
ФИЛТРИ
Масла за товарни автомобили
ТРАНСМИСИОННИ МАСЛА
Връзки
Партньори
ЕКОНТ